- 
Spanish
 - 
es
Catalan
 - 
ca

Data

Bijuteria de paper feta amb Origami

El paper, el procés de creació i l’elaboració manual exigeixen un temps de dedicació elevat on cada pas fa de cada peça una petita joia de paper única i feta amb molt d'amor.

A l’últim post us vaig introduir les novetats de l’any 2018 i avui toca presentar-vos una de les apostes més atrevides d’aquesta temporada: bijuteria feta amb la tècnica japonesa de l’origami, és a dir, feta de paper i de manera totalment artesanal.

La primera col·lecció que us vull mostrar és un disseny original de Minako Ishibashi adaptat per Origami Art i Teràpia.

La tècnica

L’origami modular és un tipus d’origami que es compon de diverses peces que després de fetes col·lapsen per donar-li forma de figura geomètrica, en aquest cas en forma de cub.
Cada una d’aquestes peces ha passat per un procés de vitrificació, es a dir, el paper ha estat recobert per tres capes d’un vernís especial que li dóna un acabat de vidre. Això fa que no es pugui malmetre ni amb la suor ni amb el maquillatge.

El paper

En l’art de l’Origami la tria del tipus de paper  és la base per assegurar un bon resultat. Per aquesta col·lecció he utilitzat papers d’alta qualitat amb un percentatge molt elevat de cotó i que pels seus estampats utilitzen tintes lliures d’àcids. Tots els papers utilitzats en la col·lecció són d’importació de firmes italianes i japoneses i amb estampats minimalistes.

Autenticitat

El paper, el procés de creació i l’elaboració manual exigeixen un temps de dedicació elevat on cada pas fa de cada peça una petita joia de paper única i feta amb molt d’amor.

Us agraden? Quins colors us agraden més? Com les combinaríeu?

Altres articles